donderdag, 31. mei 2012 - 11:34

Politie waarschuwt opnieuw voor phishing

Leeuwarden

De politie van Friesland waarschuwt oplettend te zijn voor phishing. Phishing is een vorm van digitaal oplichten, onder andere door het sturen van foutieve links of e-mails. Meestal wordt hierbij op slinkse wijze naar inloggegevens, bankgegevens of creditcard gegevens gevraagd.

Dit overkwam een 69-jarige inwoonster van de gemeente Súdwest-Fryslân. Zij werd gebeld door een zogenaamde medewerkster van de bank. Er waren volgens de beller problemen met de beveiliging van internetbankieren en daarom moest de 69-jarige vrouw haar inloggegevens geven. Zij gaf deze waarna er een spoedboeking volgde van 70.000 euro die net op tijd door oplettendheid van de bank kon worden tegen gehouden.

Een 34-jarige inwoner uit dezelfde gemeente had minder geluk. Van zijn bankrekening werd 1170 euro afgehaald doordat hij problemen had met het inloggen op een nepwebsite van de bank. De politie adviseert u bij twijfel niet in te loggen. Momenteel waarschuwen de meeste banken hun klanten voor het fenomeen phishing. Voor vragen over phising kunt u bellen met uw bank.
Provincie:
Tag(s):