zondag, 1. juli 2012 - 18:22

Politie waarschuwt voor gevaarlijke gestolen aflegscalpels

Fijnaart

De politie in West-Brabant heeft een waarschuwing doen uitgaan vanwege een diefstal uit een auto in Fijnaart.

Twee koffers met een gevaarlijke inhoud, voor wie niet weet hoe hij er mee om moet gaan, zijn gestolen uit een auto aan de Prinses Christinastraat. De eigenaresse van de koffers met daarin gereedschap voor het opmaken en restaureren van overledenen, kwam daarvan vanmorgen 1 juli aangifte doen.

De koffers lagen in de auto van de vrouw die op vakantie was. De koffers zijn wellicht al op 22 juni gestolen, toen zij voor haar vakantie vertrok, maar zij ontdekte dat pas vandaag. De gereedschappen kunnen met bacteriën besmet zijn die ernstige ziektes kunnen veroorzaken, of erger nog, tot overlijden kunnen leiden. Het gebruik van de gereedschappen uit de koffers is daarom erg gevaarlijk. Het gaat om diverse medische gereedschappen zoals scalpels en tandarts gereedschap. Dit gereedschap wordt door de vrouw, die postmortale zorg verleend bij overledenen, al jaren gebruikt.

Publiek dat de goederen aantreft wordt verzocht om de zwarte trolleykoffers voorzichtig te behandelen, de gereedschappen die erin zitten niet aan te raken en het bij de politie in te leveren.
Provincie:
Tag(s):