maandag, 22. oktober 2012 - 11:38

Politie waarschuwt voor klusjesmannen aan de deur

Kennemerland

De politie waarschuwt de inwoners van Kennemerland voor ‘klusjesmannen’, die hun diensten aanbieden aan de deur en uiteindelijk schrikbarend veel geld vragen voor hun gedane werkzaamheden.

Meerdere mensen slachtoffer

Afgelopen week kwam hierover een melding binnen bij de politie van een inwoner, ditmaal uit Heemstede. Deze inwoner was benaderd door Engelssprekende klusjesmannen die een kleine reparatie zouden verrichten aan de woning. Al gaande weg wisten zij de bewoner wijs te maken dat hij veel achterstallig onderhoud had. Prijsafspraken waren onduidelijk, totdat het eindbedrag in zicht kwam dat opliep tot ruim € 40.000,-. Eerder werden al mensen uit Haarlem e.o. slachtoffer van dit soort ‘klusjesmannen’.

Wees alert

De politie adviseert niet in zee te gaan met mensen die hun diensten aanbieden aan de deur. Indien er een reparatie nodig is aan uw huis, neem dan zelf het initiatief en ga op zoek naar een erkend bedrijf of iemand die hierbij kan helpen. De ‘klusjesmannen’ die aan de deur komen berekenen achteraf vaak extreme prijzen voor niet zelden slecht geleverde diensten.

Bel bij problemen 112
De politie krijgt met enige regelmaat meldingen van deze zaken en waarschuwt bewoners hier niet op in te gaan. Wordt u met dergelijke personen geconfronteerd en u vertrouwt het niet, bel dan de politie via 1-1-2. Noteer signalementen en/of kentekennummers.
Provincie:
Tag(s):