woensdag, 13. juni 2012 - 19:10

Politie waarschuwt voor spooknota’s

Groningen

De regiopolitie Groningen waarschuwt ondernemers van de Provincie Groningen voor spooknota’s. De verwachting is dat meerdere bedrijven een spooknota zullen ontvangen of al hebben ontvangen.

Een houtbedrijf uit Groningen ontving onlangs een factuur van een bedrijf dat verbonden zou zijn met de “Gouden Gids”. Gelukkig werd net op tijd in de kleine lettertjes gezien dat het geen factuur was, maar een offerte. Vorig jaar hanteerde het bedrijf de naam 'De Directory voor de Gouden Gids’. In de offerte wordt in kleine letters vermeld, dat het bedrijf op geen enkele wijze samenwerkt met de Gouden Gids of soortgelijke bedrijven.

Er wordt gevraagd om het formulier ondertekend te retourneren. Het bedrijf zal dan zorgen voor vermelding van de bedrijfsgegevens. Uit de offerte blijkt niet waar de bedrijfsgegevens geplaatst gaan worden. Hierbij gaat het geadresseerd bedrijf een overeenkomst aan voor de duur van 24 maanden. Een totaalbedrag van ruim € 2000 voor een vermelding waarvan niemand weet waar deze geplaatst gaat worden.

Er zijn meer varianten van acquisitiefraude, bijvoorbeeld de spookfactuur: u krijgt een rekening voor een nooit geleverde dienst. Fraudeurs hopen dat u niet goed oplet en de rekening betaalt. Of ze vragen u zich in te schrijven in een niet bestaand register en gebruiken briefpapier dat lijkt op bijvoorbeeld papier van de Kamer van Koophandel. Er zijn ook fraudeurs die u vragen om uw domeinnaam (extra) te registreren terwijl dat niet nodig is.
Provincie:
Tag(s):