donderdag, 10. mei 2012 - 12:30

Politie waarschuwt weggebruikers voor hitsige reeën

Groningen

De politie waarschuwt weggebruikers in de Provincie Groningen voor overstekende reeën. Ondanks dat de paringstijd nog niet is aangebroken gedragen de reeën zich onvoorspelbaar en rennen vaak een weg op.

Uit onderzoek blijkt dat er in het voorjaar duidelijk sprake is van een verhoging in het aantal aanrijdingen met reeën. Een verklaring hiervoor is dat in het voorjaar door territoriaal gedrag onrust in de populatie ontstaat, waardoor de dieren vaker dan anders wegen oversteken. De kans op aanrijdingen wordt daardoor vergroot. De politie waarschuwt automobilisten dan ook om bij bosrijke gebieden hun snelheid te matigen. Gisteravond en afgelopen nacht waren er twee verkeersongevallen met een overstekende ree als oorzaak.

Veel te snel
Scharmer/A7 — Bij een aanrijding met een overstekende ree raakte gisteravond een 46-jarige automobilist uit Heerenveen licht gewond. Op de A7 probeerde de bestuurder het beestje nog te ontwijken. Dit mislukte en hij kwam met een snelheid van ongeveer 110 km/uur in botsing met de ree. De Fries raakte gewond aan zijn nek en werd voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. Het beestje overleefde de klap niet.

Stadskanaal/N366 — Op de N366, nabij de afslag Stadskanaal, kon een 30-jarige automobilist een overstekende ree wel ontwijken. Hierbij verloor de automobilist de controle over het voertuig en kwam in de naastgelegen sloot tot stilstand. Hij kon op eigen kracht uit de auto komen en raakte niet gewond. Zijn auto raakte wel zwaar beschadigd en moest door een bergingsbedrijf worden afgesleept.

Ook in andere bosrijke gebieden in Nederland moet het verkeer rekening houden met het onvoorspelbare gedrag van reeën.
Provincie:
Tag(s):