zaterdag, 21. juli 2012 - 10:53

Politie Zeeland druk met innemen rijbewijzen

Middelburg

De politie van Zeeland heeft het er maar druk mee de afgelopen uurtjes met het innemen van rijbewijzen. En dat is niet helemaal onterecht.

Zo werd vrijdag het rijbewijs ingevorderd van een 27-jarige Oost Souburger. De man botste met zijn personenauto tegen een gevel van een woning in de Kromwegesingel in Oost Souburg. Een blaastest wees uit dat de man ruim 3x de toegestane hoeveelheid alcohol had genuttigd. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

In Terneuzen raakte een 21-jarige bestuurder vrijdagavond zijn rijbewijs kwijt omdat hij met meer dan 50 km/u te hard reed.

Op de Korte Noordstraat in Middelburg werd een 22-jarige automobilist uit Arnemuiden betrapt op rijden onder invloed van alcohol. Op de ademanalyse op het politiebureau blies hij 615 ug/l, terwijl voor hem als beginnend bestuurder slechts 88 ug/l is toegestaan. Ook hij moest zijn rijbewijs inleveren.

Maar ook de nacht van vrijdag op zaterdag was een 46-jarige Vlissingse automobilist de klos. Naar aanleiding van een melding, omstreeks 04.00 uur, dat er een ruzie gaande zou zijn in de Kasteelstraat in Vlissingen gingen agenten ter plaatse. Daar aangekomen zagen ze een personenauto met gedoofde verlichting de Kasteelstraat inrijden. Ze lieten de auto stoppen waarna beide inzittenden er vandoor gingen. De bestuurder kon snel worden aangehouden, hij bleek onder invloed van alcohol te zijn. Hij is meegenomen naar het politiebureau voor de ademanalyse. Ook zijn rijbewijs is ingenomen.
Provincie:
Tag(s):