donderdag, 3. mei 2012 - 17:03

Politie zit er naast bij aanhouding dieven, of toch niet!

Borne

De drie verdachten die door Politie Twente woensdag zijn aangehouden en verdacht werden van de diefstal van twee kostbare jassen uit een winkel in Borne worden niet meer verdacht van deze diefstal.

De verdachten, een 31-jarige vrouw uit Almelo, een 42-jarige man uit Almelo en een 39-jarige man uit Schalkhaar, zijn echter niet ten onrechte aangehouden, want uit onderzoek bleek dat ze voor ongeveer 3.000 euro aan gestolen goederen bij zich hadden. Tevens maakten ze gebruik van een zogenaamde ‘gaptas’. Ook bleken twee van hen, de 31-jarige vrouw en 42-jarige man, ongewenste vreemdelingen zijn. De vreemdelingenpolitie stelt hiernaar een onderzoek in.

De politie kwam deze verdachten op het spoor dankzij een tip van een kijker van ‘Opsporing Verzocht’. Afgelopen dinsdag werden in dit programma van de AVRO bewakingsbeelden van een diefstal bij kledingzaak Leurink in Borne getoond. Nu blijkt uit onderzoek dat de aangehouden personen niet dezelfde personen zijn die bij Leurink met een gaptas de jassen hebben gestolen.
Provincie:
Tag(s):