zondag, 15. juli 2012 - 16:26

Politie zoekt eigenaar van dode gedumpte rottweiler

Tolkamer

De dierenpolitie van Gelderland-Midden is op zoek naar de eigenaar van een dode rottweiler en naar getuigen die gezien hebben dat het dier is gedumpt.

De dode hond werd zaterdagochtend gevonden in een grote nylon zak in recreactieplas De Bijland in Tolkamer. De zak waar de rottweiler in lag, was verzwaard met ijzer.

Zaterdagochtend 14 juli kreeg de politie een melding over de vondst in De Bijland. Zeeverkenners (waterscouts) troffen de zak aan en hebben de beheerder van het recreatiegebied gewaarschuwd. Die zag dat er een hond in de zak zat en belde de politie.

Onderzoek dierenpolitie
De dierenpolitie heeft een onderzoek ingesteld. Het betreft een wat ouder teefje. Het beest is wel gechipt, maar de chip is niet op naam geregistreerd. De politie vermoedt dat de rottweiler zeker een week in het water heeft gelegen. Het is onbekend of het dier al dood was toen het in het water is gedumpt. Naast de hond zaten er ook dekens en ijzer in de zak (foto).

Getuigen
De politie komt graag in contact met de eigenaar van de hond of met mensen die gezien hebben dat het beest in het water is gedumpt. Ook dierenartsen die een vermoeden hebben om welke hond het gaat, worden verzocht contact op te nemen met de dierenpolitie van de politie Gelderland-Midden via 0900-8844. U belt met Meld Misdaad Anoniem 0800-7000 als u anoniem wilt blijven.

De overheid pakt dierenmishandeling en dierenverwaarlozing hard aan, met dierenpolitieagenten (animal cops), het meldnummer 144 voor dieren in nood en zwaardere straffen tegen mishandeling en verwaarlozing van dieren.
Provincie:
Tag(s):