donderdag, 27. september 2012 - 12:22

Politie zoekt getuigen achtervolging A27

Driebergen

Op de autosnelweg A27 tussen Meerkerk en Oosterhout heeft in nacht van dinsdag 25 op woensdag 26 september een achtervolging plaatsgevonden.

De bestuurder van een voertuig met een Frans kenteken weigerde te stoppen voor de politie en ging er met hoge snelheid vandoor. Bij Oosterhout heeft de bestuurder de snelweg verlaten waarna hij vervolgens is gekeerd. Op deze afrit heeft de politie de weg geblokkeerd.

Het Franse voertuig is vervolgens bewust ingereden op de agenten die vanwege hun eigen veiligheid schoten hebben gelost. Het Franse voertuig is hierbij beschadigd geraakt, maar heeft zijn weg vervolgd. Hij is - tegen de richting in - de A27 opgegaan in Noordelijke richting, vervolgens de A59 opgegaan en heeft bij Waspik de snelweg verlaten. De politie heeft kort daarna zijn voertuig aangetroffen in Waspik. De bestuurder heeft mogelijk zijn vluchtpoging te voet vervolgd, maar is mogelijk ook overgestapt in een ander voertuig.

Ondanks het tijdstip waarop de achtervolging heeft plaatsgevonden, verwacht de politie toch dat er mensen zijn die vannacht iets hebben gezien wat ons kan helpen in het onderzoek. We hebben dan ook een aantal vragen:

De politie roept getuigen op wie er in de nacht van 25 op 26 september 2012 tussen 01:30 uur en 05:15 uur, in de omgeving van de rijksweg A27 en de A59 , knooppunt Hooipolder en Waspik een donkerkleurige Volkswagen Golf met een Frans kenteken hebben gezien. Deze auto viel op omdat de linker achterband lek was en hij veel schade had.
Provincie:
Tag(s):