donderdag, 26. april 2012 - 18:57

Politie zoekt met man en macht naar moordenaar juwelier

Den Haag

Het onderzoek naar de gewelddadige overval op een juwelier waarbij woensdagmiddag de 47-jarige eigenaar werd neergeschoten, is in volle gang.

Ruim 25 rechercheurs werken met man en macht aan het opsporen van de dader(s) van dit ernstige misdrijf, met deze trieste afloop. Hierbij laten zij geen middel onbenut.

Rond 12.30 uur kreeg de politie de melding van de overval. Agenten waren snel ter plaatste, maar troffen de dader(s) niet meer aan. Wel vonden zij het zwaargewonde slachtoffer, en startten gelijk met de reanimatie. Onder politiebegeleiding werd de man naar het ziekenhuis gebracht, waar hij kort daarna aan zijn verwondingen overleed.

Direct na de overval werd een groot onderzoek in de omgeving ingesteld, waarbij ook speurhonden en een politiehelikopter werden ingezet.

Een Team Grootschalig Opsporen werd opgeroepen en ging gelijk in de omgeving aan de slag met onder meer het buurtonderzoek en het horen van getuigen. De Forensische Opsporing deed tegelijkertijd uitgebreid sporenonderzoek in het pand. Tot laat in de avond werd hieraan gewerkt.

Ook donderdag nog deed het speciale rechercheteam onderzoek in het pand en de omgeving. Nog steeds wordt gesproken met getuigen en buurtbewoners. Ook worden alle mogelijk beschikbare camerabeelden verzameld, veiliggesteld en bekeken. Verschillende getuigen spreken over twee daders, die gevlucht zijn in de richting van de Noorderbeekstraat. Meer details over het signalement zijn nog niet bekend.
Provincie:
Tag(s):