maandag, 12. november 2012 - 13:15

Politie zoekt nog naar gebruikte vuurwapen dodelijke schietpartij kickboksgala

Zijtaart

De politie heeft zondagavond na de dodelijke schietpartij tijdens een kickboksgala in Zijtaart vier verdachten aangehouden. Dit heeft de politie maandag laten weten.

Naast één dodelijk slachtoffer raakte er ook nog twee personen gewond waarvan één zwaargewond.

Melding
Om 19.42 uur kwam er bij de hulpdiensten de melding binnen van een schietpartij in het gemeenschapshuis aan de Pastoor Clercxstraat in Zijtaart. Er was op dat moment en sportevenement bezig waarbij ongeveer driehonderd bezoekers waren.

Er zijn direct meerdere politievoertuigen en ambulances heen gestuurd. In en in de omgeving van het gemeenschapshuis trof de politie en chaotische situatie aan. Uit korte verklaringen van getuigen bleek dat er een ruzie tussen enkele mensen was ontstaan wat uiteindelijk tot de schietpartij heeft geleid.

In ieder geval werden ter plaatse twee zwaargewonden aangetroffen, een 31-jarige en een 37-jarige inwoner uit Veghel. Beiden zijn naar het ziekenhuis gebracht. De 37-jarige Veghelnaar is aan zijn verwondingen overleden. Later meldde zich een 30-jarige man uit Veghel zich in het ziekenhuis met verwondingen die hij had opgelopen tijdens het incident.

Verdachten
De politie startte direct een onderzoek en begon zo veel mogelijk getuigen te horen. Uit die eerste verklaringen werden de twee gewonden, 30 en 31 jaar, als verdachte aangemerkt en zijn in het ziekenhuis aangehouden.

Daarnaast kwam de identiteit van twee andere verdachten boven, een 26-jarige en een 32-jarige inwoner uit Veghel. Deze zijn in de loop van de nacht aangehouden. De politie hoopt dat de schutter onder de verdachten zit.

Onderzoek
De politie heeft een Team Grootschalig Onderzoek opgestart naar aanleiding van dit incident. Er werken minimaal 30 rechercheurs aan deze zaak.

In en rondom het gemeenschapshuis doet de afdeling Forensisch Technische Opsporing uitgebreid onderzoek. De Mobiele eenheid is ingezet ter bewaking van de openbare orde. Met name rondom het ziekenhuis in Veghel.

Wapen
De politie is nog op zoek naar het gebruikte vuurwapen.

Kinderen basisschool vrij
De kinderen van basisschool Edit Stein zijn maandag vrij. De politie heeft rond de locatie van de schietpartij een ruime afzetting gemaakt die als plaats delict wordt aangemerkt. Hier wordt maandag nog sporenonderzoek verricht waardoor de kinderen de school niet in mogen.
Provincie:
Tag(s):