donderdag, 2. februari 2012 - 10:57

Politie zoekt nog steeds naar dader van reeks brandstichtingen

Drachten

De politie is nog steeds bezig met het onderzoek naar de containerbranden en is nog steeds op zoek naar getuigen.

Vanaf juni 2010 werden er regelmatig containers in brand gestoken in de wijk de Wiken in Drachten. De dader had het gemunt op huisvuilcontainers, papiercontainers en GFT containers.

De containers werden ‘s nachts in de brand gestoken en stonden langs de weg. Maar ook containers die achter woningen bevonden werden in brand gestoken. In sommige gevallen werden de containers door de dader verplaatst door ze tegen een woning of auto aan te zetten. De brandstichter had duidelijk tot doel om grotere branden te veroorzaken.

In een aantal gevallen is hierbij een auto en een schutting in vlammen opgegaan. Zelfs een complete zijgevel liep schade op en daarbij brandde een camper uit. Tijdens de brandstichtingen lagen de bewoners vaak thuis te slapen. Het blijft een wonder dat er geen slachtoffers zijn gevallen en werden de branden vaak tijdig ontdekt zodat de bewoners konden worden gewaarschuwd.

De politie heeft het vermoeden dat alle branden door dezelfde dader zijn aangestoken. Omdat de politie met uw hulp wil voorkomen dat de branden straks mogelijk weer beginnen is men nog steeds op zoek naar mensen die informatie hebben over degene die voor de (container) branden verantwoordelijk is.
Provincie:
Tag(s):