zaterdag, 1. december 2012 - 13:04

Politieachtervolging gaat met hoge snelheid door drie provincies heen

Wolvega

De politie heeft na een lange achtervolging door een deel van Drenthe, Overijssel en Fryslân een 18-jarige automobilist uit Oude Pekela en zijn 21-jarige passagier uit Stegeren aangehouden.

Agenten moesten op de Oranje Nassaulaan in Wolvega de auto van de 18-jarige rammen om hem tot stilstand te dwingen.

Hoge snelheid en slingeren
Een hondengeleider van de politie in Drenthe reed in de nacht van vrijdag op zaterdag over de A28 van Hoogeveen naar Meppel. Voor hem reed een auto met een snelheid van zo’n 160 kilometer per uur. Naast de snelheid viel de bestuurder op omdat hij nogal slingerde. Ondanks een stopteken weigerde de automobilist te stoppen. De man nam de afslag van de A28 bij Meppel en reed vervolgens de A32 op in de richting van Heerenveen.

Meerdere politieauto’s zetten achtervolging in
De 18-jarige verliet niet veel later de A32 om via een aantal dorpen uiteindelijk in Steenwijk uit te komen. Daar reed hij wederom de A32 op. Meerdere voertuigen van de politie reden inmiddels achter de betreffende auto. Met hoge snelheid reed de man in de richting van Wolvega. De bestuurder deed er alles aan om er voor te zorgen dat de politieauto’s hem niet konden inhalen en ook negeerde hij wederom diverse stoptekens. Ook probeerde de man een aantal keren politieauto’s van de weg te drukken. Bij Wolvega besloot de automobilist de snelweg te verlaten. Hij reed met hoge snelheid het dorp binnen en wederom volgde een wilde rit, waarbij de bestuurder onverantwoorde risico’s nam.

Aanhouding verdachten
Uiteindelijk wist één van de politieauto’s het voertuig van de 18-jarige te rammen op de Oranje Nassaulaan in Wolvega. De bestuurder verloor daardoor de controle over zijn voertuig en kwam tot stilstand. De man werd direct aangehouden. Ook zijn 21-jarige passagier werd aangehouden. De auto werd in beslag genomen. Beide verdachten werden overgebracht naar het politiebureau in Assen en daar voor nader onderzoek ingesloten. Daar bleek dat de 18-jarige geen rijbewijs had en vermoedelijk onder invloed van drugs en alcohol had gereden.
Provincie:
Tag(s):