vrijdag, 3. augustus 2012 - 20:55

Politie:agent wiste filmpje op gsm gearresteerde vrouw

Eindhoven

Uit een intern onderzoek van Politie Brabant Zuid-Oost is gebleken dat een agent van het korps zondagochtend het filmpje heeft verwijderd van de telefoon van de vrouw die op het Stadhuisplein in Eindhoven was aangehouden. Dit heeft de politie vrijdag bevestigd.

Zondagochtend rond 1.35 uur werd op het Stadhuisplein een 46-jarige vrouw uit Eindhoven aangehouden voor belediging van een politieagent. De vrouw gaf aan bij haar aanhouding een film gemaakt te hebben met haar mobiele telefoonvan de mishandeling van van dj The Flexican. Nadat de vrouw was heengezonden gaf zij aan dat de politie haar filmpje had gewist. In de media was hier veel aandacht voor.

Volgens de agent gebeurde dat bij het uitzetten van de telefoon en onder druk van omstandigheden. Hij heeft spijt van het wissen van het filmpje. Het korps keurt de actie van de agent af, neemt de zaak serieus en gaat onderzoeken of er stappen tegen de agent ondernomen gaan worden.

De korpsleiding: "Wij realiseren ons dat het optreden van de politie steeds vaker wordt gefilmd en openbaar wordt gemaakt, bijvoorbeeld via social media. Wij zijn ons hiervan bewust en ondervinden hiervan geen hinder. Sterker nog, het kan ons ook helpen in bepaalde situaties. Onze collega's op straat geven wij mee dat zij als vertegenwoordiger van de politie op de openbare weg mogen worden gefilmd bij de uitvoering van hun werk, mits zij niet worden gehinderd in hun werk en het geen gevaarlijke situaties oplevert voor agenten en burgers. Wij betreuren het dat een agent van ons korps er voor gekozen heeft het filmpje te wissen. Wij keuren dit niet goed. Verder zullen wij onze mensen op straat blijven wijzen op hun professionaliteit in deze."

De betrokken vrouw gaf eerder aan aangifte te gaan doen tegen de politie. De politie heeft haar ondertussen benaderd voor verdere afspraken.
Provincie:
Tag(s):