woensdag, 4. april 2012 - 22:26

Politiebureau´s vandaag tijdelijk gesloten

Utrecht

Politiebureaus in de regio's Utrecht, Rotterdam, Amsterdam en Haaglanden zullen vandaag donderdag 5 april enkele uren gesloten zijn. Hierdoor kunnen meerdere politietaken niet worden uitgevoerd. De politiebond ACP zegt dat er voldoende capaciteit zal zijn voor het verlenen van noodhulp.

Volgens het ACP is het na vier weken publieksvriendelijke acties tijd voor hardere maatregelen. In Utrecht zijn de bureaus 's ochtends van 09.00 tot 13.00 uur gesloten. In Rotterdam van 12.00 tot 16.00 uur. In Amsterdam en Haaglanden van 13.00 tot 17.00 uur.

De acties zijn bedoeld uit protest tegen de CAO-plannen van minister Opstelten. De werkonderbrekingen gaan van start in Utrecht. De agenten van drie stadsbureaus en de parketpolitie leggen vanaf 09.00 uur voor vier uur het werk neer en gaan naar het bureau Paardenveld. Daar zal om 10.00 uur officieel het startschot worden gegeven voor de acties in de vier grote steden door de symbolische sluiting van het bureau, waarna de (enorme) sleutel en de Ivo Opstelten Afbraak Top Tien zal worden aangeboden aan korpsbeheerder Aleid Wolfsen en Miriam Barendsen, kwartiermaker van de Nationale Politie en beoogd korpschef van de nieuwe politieregio Flevoland-Utrecht (Midden-Nederland).
Provincie:
Tag(s):