maandag, 30. april 2012 - 9:47

Politiecommissaris wil namen milieucriminelen openbaar maken

Politiecommissaris Roel Willekens heeft maandag in een interview met het AD gezegd dat 'milieuhufters' publiekelijk aan de schandpaal moeten worden genageld.

Willekens vindt dat namen van directeuren van bedrijven, die milieu- en veiligheidsregels 'aan hun laars lappen' openbaar gemaakt moeten worden. Met zo'n lijst namen, de zogenaamde 'hufterlijst' moet voorkomen worden dat milieuovertreders een nieuw bedrijf proberen te beginnen.

Willekens: 'Er zijn rigoureuze maatregelen nodig om milieucriminaliteit aan te pakken.' Inspectiediensten, provincies en gemeenten zouden bij het opleggen van een bestuurlijke boete volgens hem de namen van de milieucriminelen moeten publiceren. Ook rechters zouden dat volgens hem moeten doen, zo schrijft het AD.

Willekens vindt verder dat directeuren en feitelijke plegers van een illegale lozing of lekkage dat niet alleen financieel moeten voelen, maar dat zij ook een celstraf verdienen. Nu is het nog vrij zeldzaam dat iemand wordt vervolgd voor milieucriminaliteit.
Provincie:
Tag(s):