zaterdag, 29. september 2012 - 11:14

Politiehonden vinden buit inbraak

Utrecht

Twee jongemannen gingen er in de nacht van vrijdag 28 op zaterdag 29 september na een inbraak vandoor. Hun buit werd door politiehonden opgesnuffeld.

Rond 00.35 kwam een 24-jarige bewoner van een woning aan de Lumbresstraat thuis. Hij kon de voordeur niet in, omdat die vanaf de binnenkant was afgesloten. Volgens hem zaten de inbrekers nog binnen en hij belde 1-1-2. Meerdere politie-eenheden gingen ter plaatse en agenten stelden een onderzoek in de woning en in de omgeving in. Er bleek inderdaad in de woning te zijn ingebroken.

Agenten zagen twee mannen weglopen in de richting van het Geuzenplantsoen. Bij het zien van de politie gingen de twee er rennend vandoor. Agenten hielden het tweetal, jongemannen van 18 en 24 jaar uit Utrecht, aan. Zij hadden inbrekersgereedschap bij zich. Uit de woning waren meerdere spullen verdwenen, maar die hadden de verdachten niet meer bij zich. Twee politiehondengeleiders stelden met hun honden een onderzoek in de omgeving in. Daarbij troffen zij onder andere in de struiken een televisie aan. De verdachten zijn naar het politiebureau overgebracht en zijn ingesloten.
Provincie:
Tag(s):