woensdag, 1. februari 2012 - 20:01

Politieman in opleiding al twee dagen vermist

Groningen

De regiopolitie Groningen is opzoek naar de sinds dinsdagmorgen 31 januari 2012 vermist politieagent in opleiding Friso Wouda. De 30-jarige diender zou na een aantal maanden op school zijn eerst dienst draaien in Delfzijl en is hier niet verschenen. Dit maakte de regiopolitie Groningen bekend aan Blik op Nieuws

Volgens politiewoordvoerder Pieter Boomsma is de in Groningen woonachtige Wouda die ochtend voor het laatst gezien bij een supermarkt nabij het A-Kerkhof in zijn woonplaats. 's avonds heeft Wouda zijn dienstwapen opgehaald uit een kluisje op een bureau in de stad Groningen om nachtdienst de draaien bij de Basiseenheid Delfzijl. Hierna ontbreekt ieder spoor van Friso Wouda ontbreekt.

'Het is ons niet bekend hoe Friso naar Delfzijl zou gaan', verteld Boomsma 'Wouda was zelf niet in het bezit van een auto. De man reageert niet op zijn telefoon en maken ons samen met zijn familie ernstige zorgen over Friso'

De politie sluit niet uit dat Wouda naar de provincie Fryslân is gegaan. Hij komt hier oorspronkelijk vandaan en heeft in Leeuwarden gewerkt. Mocht u Friso Wouda zien of weten waar hij is, wordt u dringend verzocht contact op te nemen met de politie via 112. Als u over informatie over Friso Wouda beschikt, kunt u bellen met het algemeen nummer van de politie 0900-8844.

Het signalement van Friso Wouda:

- Lengte 2.07 meter
- Fors postuur
- Kort geknipt donkerblond haar

Friso draagt waarschijnlijk een spijkerbroek, een grijs vest met print aan de voorkant met daarop een zwarte sjaal. Hij loopt vermoedelijk op lichtkleurige schoenen en heeft mogelijk een donkere sporttas bij zich.
Provincie:
Tag(s):