maandag, 23. januari 2012 - 15:47

Politiemedewerker ontvreemdt lokportemonnee

IJsselstein

De portemonnee die in IJsselstein als gevonden voorwerp is achtergelaten is terecht. Een medewerker van de politie had de portemonnee ontvreemd en is buiten functie gesteld.

Een medewerker van het Vara programma RAMBAM heeft op 14 december, 10 portemonnees met inhoud bij verschillende politiebureaus in de regio afgeven. Dit waren bureaus in Utrecht (3), Houten, IJsselstein, Zeist, Odijk, Nieuwegein, Vianen en Amersfoort.

Op 23 december kwam een andere medewerker van het televisieprogramma langs bij dezelfde politiebureaus om de portemonnees op te halen. In 5 gevallen werd de portemonnee teruggeven bij het politiebureau of bij de gemeente. In de overige 5 gevallen kon de portemonnee niet direct worden teruggegeven. Op 19 januari werden gemeenten en politie hierover geïnformeerd.

De gemeente en de politie hebben na een zoekactie in eerste instantie binnen twee dagen, 3 portemonnees bij de gemeente Houten, Zeist en Utrecht Overvecht aangetroffen.

Een politiemedewerker van IJsselstein meldde maandagmorgen 23 januari dat hij de portemonnee in zijn bezit had. Hij is per direct buiten functie gesteld. De portemonnee is inmiddels teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar. De politie heeft aangifte gedaan en er is een disciplinair onderzoek gestart. De politie neemt de zaak hoog op.
Provincie:
Tag(s):