woensdag, 16. mei 2012 - 17:11

Politie:melding persoon met vuurwapen in school misplaatste grap

Haarlem

Politiemensen hebben woensdagochtend drie verdachten aangehouden bij een school aan de Tetterodestraat. 'Omstreeks 10.30 uur werd bij de politie gemeld dat er iemand met een vuurwapen de school was binnen gegaan', meldt de politie woensdag.

'Verdachte' aangehouden
Direct werd met meerdere eenheden gereageerd op deze melding. Op basis van de verklaring van een getuige werd vrij snel een eerste verdachte aangehouden.

Onderzoek
Omdat er sprake was van een mogelijk vuurwapen werd het onderzoek voortgezet in de school, waarbij ook leerlingen werden gefouilleerd. Rond het middaguur kwam uit onderzoek naar voren dat er sprake was van een misplaatste grap.

De melder/getuige werd vervolgens ook aangehouden. Een derde verdachte is aangehouden voor mogelijke betrokkenheid. De drie, Beverwijkers van 16 en 17 en een 17-jarige Amsterdammer, zijn overgebracht naar een politiebureau en ingesloten voor verhoor.

De politie is bijgestaan door politiehonden om zo snel de school te kunnen screenen op een mogelijk vuurwapen. Doordat het een valse melding betrof is dit uiteraard niet aangetroffen.

Kosten mogelijk verhaald op verdachten
De politie onderzoekt, in afstemming met het Openbaar Ministerie of de kosten van deze kostbare operatie kunnen worden verhaald op de verdachten.
Provincie:
Tag(s):