woensdag, 2. mei 2012 - 10:25

Politieteam pakt eerste verdachte roofoverval juwelier op

Den Haag

Met de aanhouding van één van de twee 19-jarige Hagenaars verwachten Politie Haaglanden en het Openbaar Ministerie een forse doorbraak te hebben gerealiseerd in het onderzoek naar de overval op juwelier Lapidee aan de Haagse Beeklaan. Het rechercheteam wist één van de 19-jarige verdachten te lokaliseren in de Haagse Schilderswijk en aan te houden.

Tips naar aanleiding van de vrijgegeven namen en foto's, in combinatie met het voortdurende rechercheonderzoek, leidden dinsdagavond 1 mei tegen middernacht naar de eerste doorbraak in het onderzoek. Het team wist daarbij één van de 19-jarige verdachten te lokaliseren in de Haagse Schilderswijk en aan te houden. De verdachte werd op straat aangehouden. Bij de aanhoudingsactie waren in totaal 35 politiemensen betrokken. De 19-jarige Sandro GRIGOLIA is vooralsnog voortvluchting.

Sandro Grigolia voortvluchtig
De afgelopen dagen heeft Politie Haaglanden op acht locaties in de regio naar de twee verdachten gezocht, maar tot aan dinsdagavond waren zij nog voortvluchtig. De politie sluit niet uit dat de andere verdachte in het buitenland verblijft. De zoektocht naar Sandro GRIGOLIA gaat onvermoeibaar door en het team zet alles op alles om ook deze verdachte aan te kunnen houden.

Veel tips
Politie Haaglanden was sinds de dag van de overval met man en macht op zoek naar de twee verdachten, die woensdag 25 april juwelier Lapidee aan de Haagse Beeklaan overvielen. Ruim 40 rechercheurs werken dag en nacht aan het opsporen van de mannen. Zij laten hierbij geen middel onbenut. Mede daarom gaf de politie vrijdag 27 april foto's en beelden van de overval vrij. Hierop kwamen meer dan 200 tips binnen, die mede leidden tot het bekend worden van de identiteit van de verdachten.

Dinsdag verstrekten Politie Haaglanden en het Openbaar Ministerie daarop de twee pasfoto’s en de daarbij behorende identiteitsgegevens van de twee verdachten. Die extra informatie leidde wederom tot meer dan 50 tips.

Waardering, maar we zijn er nog niet
Plaatsvervangend Korpschef Paul van Musscher sprak zijn waardering uit voor de vasthoudendheid van het team. “Onvermoeibaar, geen middel onbenut latend, leidde tot dit eerste succes. Dit is prachtig, maar we zijn er nog niet. De focus op de aanhouding van de tweede verdachte gaat onverminderd door.”

Burgemeester Van Aartsen zegt in eerste reactie op de aanhouding: "Helaas kan dit het leed van mevrouw Stratmann en haar naasten niet verzachten, maar het is fantastisch dat politie en OM één van deze laffe moordenaar(s) te pakken hebben. We zijn er nog niet! Nu de andere nog. Er is, met hulp van burgers, uitstekend recherche werk verricht, zodat deze man voor lange tijd uit de samenleving kan worden gelicht We zetten alles op alles om deze nietsontziende tweede man te pakken. Voor nu, uit de grond van mijn hart dank ik iedereen die betrokken is geweest bij de aanhouding van deze verdachte."
Provincie:
Tag(s):