maandag, 13. februari 2012 - 23:13

Politievakbonden stellen minister ultimatum

Den Haag

Minister Opstelten van Veiligheid en Justitie (V&J) moet uiterlijk aanstaande vrijdag (17 februari) met een CAO-bod komen dat voldoende aanknopingspunten biedt voor een onderhandelingsresultaat.

Dat hebben de voorzitters van de politievakbonden vandaag (maandag 13 februari) tijdens een persoonlijk gesprek met de bewindsman, aan de hand van een gezamenlijk ultimatum geëist.

Onderhandelingen in een impasse
De onderhandelingen over een nieuwe CAO Politie raakten eind vorige week in een impasse. De hierdoor noodzakelijke ontmoeting maandagmiddag met minister Opstelten heeft in deze situatie geen verandering meer gebracht, aldus de bonden.

Na drie maanden vergaderen is er voor de onderhandelaars van de vakbonden dan ook maar één conclusie mogelijk: de kloof tussen de gerechtvaardigde CAO-wensen van de leden en de inzet en opstelling van het ministerie van Veiligheid en Justitie is nog steeds te groot om tot een overeenkomst te kunnen komen.

De bonden zijn bang dat agenten gaan afhaken omdat ze niet meer gemotiveerd genoeg zijn nu de samenleving en Den Haag steeds meer van de politie eist.

'Als de minister onvoldoende bereidheid toont om werknemers bij de politie met een passend bod tegemoet te treden, zullen de leden van politievakbonden genoodzaakt worden een besluit te nemen omtrent collectieve acties'.
Provincie:
Tag(s):