donderdag, 8. maart 2012 - 8:43

Pools strooizout mogelijk in Nederlands voedsel

Den Haag

Poolse bedrijven hebben mogelijk strooizout gebruikt in voedselproducten. De inspectiedienst van de Poolse Voedsel en Warenautoriteit heeft dit aan het alarmsysteem voor voedselveiligheid van de Europese Unie gemeld.

De Poolse autoriteiten onderzoeken op dit moment zo´n 555 monsters van onder andere brood, zuurkool en augurken. De zaak zou al enkele weken in behandeling zijn.

CDA Europarlementariër Esther de Lange heeft de Europese Commissie gevraagd om snel hierop te reageren: "De veiligheid van ons voedsel is van het grootste belang dus snelheid en duidelijkheid zijn essentieel. Ik wil van de Commissie weten welke bedrijven betrokken zijn, wat het gezondheidsgevaar is bij consumptie van het gebruikte zout en waar de producten zich bevinden. Het gebruikte strooizout is ook naar Nederland geëxporteerd, maar onder welke omstandigheden is onbekend.", aldus de Lange De Lange.
Provincie:
Tag(s):