donderdag, 6. december 2012 - 18:22

Premier Rutte ontmoet Merkel en Hollande

Den Haag

In aanloop naar de Europese Raad van 13 en 14 december 2012 zal minister-president Rutte volgende week ontmoetingen hebben met Bondskanselier Merkel van Duitsland en president Hollande van Frankrijk. Dit heeft het ministerie van Algemen zaken donderdag laten weten.

Economische en Monetaire Unie
Centraal op de agenda van de Europese Raad staat de vervolmaking van de Economische en Monetaire Unie. De kabinetsvisie op de versterking van de EMU is vastgelegd in een brief aan de Tweede Kamer van 30 november 2012. Ook overige actuele onderwerpen, zoals het Meerjarig Financieel Kader, komen aan bod in de onderlinge besprekingen.

Minister-president Rutte en bondskanselier Merkel spreken elkaar maandag 10 december 2012 tijdens hun gezamenlijke vlucht vanuit Berlijn naar Oslo.

Nobelprijs Vrede
In Oslo wonen zij de uitreiking van de Nobelprijs voor de vrede bij. De Nobelprijs is dit jaar gewonnen door de Europese Unie omdat, volgens de Nobel-commissie, de EU 'Europa getransformeerd heeft van oorlogscontinent naar continent van vrede.'

De ontmoeting met de Franse president Hollande is op woensdag 12 december 2012 in Parijs. Naast de Europese onderwerpen staan de bilaterale betrekkingen tussen Nederland en Frankrijk op de agenda.
Provincie:
Tag(s):