zondag, 22. januari 2012 - 17:00 Update: 08-07-2014 0:27

Premiere Steven Spielbergs War Horse

Zaterdagavond is in het Rai Theater in Amsterdam de Steven Spielberg film War Horse in première gegaan. Tijdens de tweede dag van Jumping Amsterdam was er een speciale voor première van de film waar grote namen uit de paardenwereld acte de préséance gaven.

De film van DreamWorks Pictures is een episch avontuur over vriendschap, hoop en wilskracht. Gefilmd tegen de achtergronden van het Engelse platteland en in Europa tijdens de Eerste Wereldoorlog.

In War Horse ontstaat een opmerkelijke vriendschap tussen een paard genaamd Joey en de jongeman Albert, die hem temt en traint. Als Joey en Albert gescheiden worden zien we de bijzondere reis van het paard gedurende de oorlog. Wanneer het paard vast komt te zitten in prikkeldraad in het hart van Niemandsland zijn in zaal vele kreten van afschuw te horen. Menig bezoeker pinkt dan ook een traantje weg tijdens de emotionele film die begonnen is als een succesvol boek en daarna een gigantische internationale hit op Broadway werd. De film is binnenkort te zien in de bioscoop.
Categorie:
Tag(s):