donderdag, 3. mei 2012 - 11:02 Update: 08-07-2014 0:52

President Oekraïense voetbalbond: 'Stop met speculeren'

(Elf Voetbal) De president van de Oekraïense Voetbal Federatie(FFU), Hryhoriy Surkis, heeft opgeroepen om een einde te maken aan de speculaties over een mogelijke verplaatsing van het EK van zijn land Oekraïne naar Spanje of Duitsland.

Onder leiding van Duitsland hebben de leiders van een aantal EU-landen geplande bezoeken aan de Oekraïne uit protest tegen de behandeling van oppositieleider Joelia Timosjenko geannuleerd. Onder leiding van president Viktor Janoekovitsj's wordt Timosjenko momenteel gevangen gehouden en erg slecht behandeld.

Surkis zei woensdag: "Ik dring aan op het stopzetten van alle speculaties rondom Euro 2012. Het betreft onder meer de verspreiding van geruchten over de vermeende verklaring van voorzitter van de Spaanse voetbalbond de heer (Angel Maria) Villar, die naar verluidt de UEFA vroeg om het toernooi te verplaatsen naar Spanje. Ik sprak met mijn collega via de telefoon. Hij zei dat het onzin is en dat hij geen commentaar heeft gegeven, aan niemand."

Surkis voegde eraan toe dat er geen sprake van ontevredenheid was aan de kant van de UEFA tijdens een bijeenkomst van de raad van commissarissen in Nyon afgelopen maandag. "Dat was en is vandaag het officiële standpunt van de UEFA met betrekking tot de resultaten van vele jaren van hard werken in de organiserende landen," zei hij. "Noch de Oekraïense, noch Poolse delegatie heeft een andere interpretatie over deze kwestie gehoord in de wandelgangen van het UEFA-hoofdkwartier."
Categorie:
Tag(s):