maandag, 19. november 2012 - 14:03 Update: 08-07-2014 0:26

Prins van Oranje en Prinses Máxima bezoeken Brazilië

Prins Willem-Alexander en prinses Máxima brengen van maandag 19 tot en met vrijdag 23 november een officieel bezoek aan Brazilië. Dit heeft de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) laten weten.

Het paar wordt vergezeld door mevrouw minister Ploumen van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking.

De heer drs. S. Dekker, staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, de heer M.E. Eman, minister-president van Aruba en de heer dr. J. Jardim demissionair-minister van Financiën en Economische Ontwikkeling van Curaçao maken eveneens deel uit van de delegatie.

Economische missie
Het Nederlandse bedrijfsleven brengt met een grote economische missie een parallel bezoek aan Brazilië waarbij 157 bedrijven en instanties vertegenwoordigd zijn. Delegatieleider namens de deelnemende bedrijven is de heer H. Biesheuvel, voorzitter van MKB-Nederland.

Opkomende markt
Brazilië is een opkomende markt in een dynamische regio. Doel van het bezoek is om de economische betrekkingen met Brazilië te versterken voor Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen in de sectoren agro-food, afvalmanagement, jachtbouw, creatieve industrie, luchtvaart, wetenschap en technologie en toeleveranciers voor WK 2014 en de Olympische Spelen in 2016.

Daarnaast is het bezoek gericht op het aantrekken van Braziliaanse investeringen in Nederland en versterking van de Nederlands-Braziliaanse samenwerking tussen wetenschappelijke instituten en hoger onderwijsinstellingen.

Tijdens het bezoek voeren de prins en prinses, de minister en de andere delegatieleden gesprekken met Braziliaanse ministers en autoriteiten en bezoeken zij seminars.

Ook staan bedrijfs- en werkbezoeken op het programma en netwerkbijeenkomsten met Braziliaanse counterparts. Minister Ploumen leidt de economische missie. Staatssecretaris Dekker is verantwoordelijk voor het onderwijsprogramma.
Categorie:
Tag(s):