dinsdag, 4. december 2012 - 12:05

Prinses Máxima bezoekt initiatief Mijn School

Doetinchem

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden heeft dinsdagochtend bij het ROC Graafschap College in Doetinchem het initiatief Mijn School bezocht.

Mijn School is binnen het ROC een speciale opleiding gericht op jongeren die door persoonlijke omstandigheden of beperkingen hun weg niet kunnen vinden in het reguliere onderwijssysteem. Door maatwerk kunnen zij via Mijn School toch een diploma halen.

De Prinses sprak met leerlingen, docenten en begeleiders over de werkwijze binnen Mijn School. Hierin staan eigen initiatief, ondernemerschap en maatschappelijke betrokkenheid centraal. De jongeren krijgen daarnaast ondersteuning van professionals uit het bedrijfsleven. Mijn School startte in het schooljaar 2010-2011 met 25 leerlingen en biedt dit schooljaar plaats aan 150 leerlingen.

Het ROC Graafschap neemt met Mijn School deel aan het programma Kansen voor Jongeren van het Oranje Fonds. Het Oranje Fonds selecteerde hiervoor twintig sociale initiatieven die zich richten op voortijdige schoolverlaters van 18 tot 23 jaar. De initiatieven ondersteunen de jongeren bij het halen van een startkwalificatie en/of het vinden van een baan.

De Prins van Oranje en Prinses Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds.
Provincie:
Tag(s):