dinsdag, 27. november 2012 - 14:24

Prinses Máxima bezoekt Projectbureau Whaa

Nijmegen

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden heeft dinsdag 27 november een bezoek gebracht aan de Shake It! Academy van Projectbureau Whaa in Nijmegen.

In mei 2011 won Projectbureau Whaa het Grote Appeltje van Oranje van het Oranje Fonds. Eerder nam het projectbureau in 2008 deel aan het eerste Oranje Fonds Groeiprogramma.

De Shake It! Academy verzorgt dans-, capoeira- en theatercursussen voor jongeren. Doel is jongeren uit verschillende culturen bijeen te brengen en daarmee talentontwikkeling te stimuleren en cultuurparticipatie te verhogen. Jaarlijks bereikt Whaa met de Shake It! Academy 200 jongeren tussen de 10 en 22 jaar. Tijdens het bezoek sprak de Prinses met projectleiders en betrokkenen van de organisatie over de methoden en toekomstplannen van de academy. Vervolgens ging zij in gesprek met deelnemende jongeren over hun ervaringen met Shake It!. Ook woonde de Prinses een korte voorstelling bij.

Prinses Máxima reikt jaarlijks de Appeltjes van Oranje uit. Het Appeltje van Oranje is een prijs van het Oranje Fonds voor bijzondere, innovatieve of succesvolle projecten op sociaal gebied. In 2011 stond de uitreiking in het teken van ‘Kunst Beweegt’. De Shake It! Academy van Projectbureau Whaa won in 2011 het Grote Appeltje van Oranje.

De Prins van Oranje en Prinses Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds.
Provincie:
Tag(s):