woensdag, 19. december 2012 - 10:31

Prinses Máxima bezoekt werkplaats Reclassering Nederland

Arnhem

Prinses Máxima bezoekt donderdag 31 januari een werkplaats van Reclassering Nederland in Arnhem. Op deze locatie wordt door mensen met een werkstraf tweedehands gereedschap opgeknapt voor hergebruik.

Het gereedschap wordt verzameld door de Stichting Gered Gereedschap en gaat naar leerlingen van technische opleidingen in ontwikkelingslanden.

Reclassering Nederland richt zich op het terugdringen van het recidiverisico en gedragsverandering van delictplegers. Jaarlijks krijgen circa 30.000 personen een werkstraf opgelegd. Reclassering Nederland begeleidt hierbij en ziet toe op de uitvoering. Daarnaast brengen reclasseringsmedewerkers jaarlijks zo’n 25.000 adviezen uit aan rechters en officieren van justitie over verdachten van een strafbaar feit, en controleren en begeleiden zij circa 15.000 delictplegers die onder toezicht zijn gesteld.

Stichting Gered Gereedschap is een vrijwilligersorganisatie die op verzoek van technische opleidingen in ontwikkelingslanden oud gereedschap in Nederland verzamelt en repareert. De stichting heeft dertig werkplaatsen. Enkele daarvan zijn leer/werktrajecten voor jongeren en mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. De samenwerking met Reclassering Nederland vindt plaats in vijf van de tien regio’s waar Reclassering Nederland actief is.
Provincie:
Tag(s):