donderdag, 29. maart 2012 - 9:41

ProRail maakt liften beter toegankelijk voor blinden en slechtzienden

De liften op zeven stations in Limburg worden deze week in opdracht van ProRail voorzien van een nieuw systeem dat het makkelijker maakt voor blinden en slechtzienden om zelfstandig te reizen.

Een geautomatiseerde stem in de lift meldt voortaan aan welke zijde zich een bepaald spoor bevindt of dat men op het uitgangsniveau is aangekomen. Dit helpt mensen met een visuele beperking zich beter te oriënteren op stations.

Het systeem wordt geplaatst in liften die naar een perron leiden. Aan de buitenkant van deze liften wordt ook een brailleplaatje opgehangen dat vertelt waar de lift naartoe gaat. Vooral reizigers met een visuele beperking hebben behoefte aan hulpmiddelen die goed en eenduidig aangeven waar men zich op een perron bevindt. De aanpassingen zijn gedaan in nauw overleg met de landelijke organisatie Viziris die de belangen van blinden en slechtzienden vertegenwoordigd. In Limburg gaat het om Liften op de stations Weert, Roermond, Venlo, Tegelen, Sittard, Maastricht en Maastricht-Randwyck.
Provincie:
Tag(s):