woensdag, 30. mei 2012 - 17:53

Provincie Noord-Brabant investeert 11,6 miljoen in sport

Den Bosch

Door veel aandacht aan sport te geven, investeert de provincie Noord-Brabant in een samenleving waar mensen graag willen wonen, werken en recreëren. 'In de subsidieregeling van het Sportplan Brabant 2016 is 11,6 miljoen subsidie toegekend voor verschillende sportverenigingen', meldt de provincie woensdag.

Het geld wordt geïnvesteerd in 2 topwedstrijdaccommodaties en 5 toptrainingsaccommodaties.

Topwedstrijdaccommodaties
In de categorie topwedstrijdaccommodaties gaat 3,6 miljoen euro naar de gemeente Den Bosch, en 703.000 euro naar de gemeente Eindhoven. In Den Bosch is het geld bestemd voor Hockeyclub Den Bosch, in Eindhoven voor het Pieter van den Hoogenbandstadion.

Toptrainingsaccommodaties
De subsidies voor toptrainingsaccommodaties gaan naar de gemeenten Reusel-De Mierden (1 miljoen voor Academy Bartels), ’s-Hertogenbosch (2 miljoen voor turnvereniging Flik-Flak), Eindhoven (2 miljoen voor hockeycomplex Genneper Parken), Vught (738.000 euro voor atletiekvereniging Prins Hendrik) en Tilburg (1, 5 miljoen voor hockeyclub Tilburg).

Partners
“Samen met deze partners werken we verder aan de invulling van het Sportplan Brabant 2016”, stelt gedeputeerde Brigite van Haaften. “Met dit Sportplan wil de provincie sport in Brabant en onder Brabanders stimuleren. Met de initiatieven die we nu subsidiëren, zetten we een belangrijke stap. Dat komt de gezondheid en sociale samenhang ten goede, maar is ook goed voor de Brabantse economie en internationale profilering van Brabant.”
Provincie:
Tag(s):