dinsdag, 7. februari 2012 - 20:15 Update: 08-07-2014 0:54

PSV-fans zitten niet te wachten op Van Gaal

Eindhoven

(Elfvoetbal) Fred Rutten vertrekt aan het einde van het seizoen bij PSV en dus moet worden gezocht naar een nieuwe oefenmeester. De namen van Dick Advocaat, Bert van Marwijk en ook Louis van Gaal circuleerden reeds meermaals in de Eindhovense wandelgangen.

Echter zitten de supporters van de Noord-Brabanders helemaal niet te wachten op de komst van Van Gaal. Dit hebben de supportersverenigingen van PSV laten weten. Volgens de fans past de oud-trainer van Ajax, FC Barcelona, Nederland, AZ en FC Bayern München niet in de cultuur van PSV, mede door zijn verleden in Amsterdam.

"De associatie die hij heeft met '020', ligt hier gewoon niet lekker", zegt Etienne van Herp van de supportersvereniging PSV tegenover Omroep Brabant. Bovendien ziet hij liever Phillip Cocu of Ernest Faber Rutten opvolgen.

Van Gaal leek hard op weg om bij Ajax een rol als algemeen directeur te gaan bekleden, maar door zijn toekomstige aanstelling werd dinsdag een streep gezet. De 60-jarige keuzeheer verblijft momenteel met zijn vrouw in Portugal en zal daar ook blijven, vertelt hij aan AT5. De advocaat van Van Gaal zal de zaak verder afhandelen.
Categorie:
Tag(s):