vrijdag, 23. maart 2012 - 11:46 Update: 08-07-2014 0:53

PSV in stijgende lijn: 'Betere communicatie'

[ELF-Voetbal] Boze PSV-supporters die uitleg eisten van Fred Rutten na de 3-1 nederlaag tegen NAC Breda. Het is pas twaalf dagen geleden. Nu ziet de wereld er weer een stuk rooskleuriger uit voor de Noord-Brabanders. Onder het bewind van interim-coach Phillip Cocu werd SC Heerenveen tweemaal verslagen. Eerst in de competitie (5-1), daarna in de KNVB Beker (1-3).

Wilfred Bouma heeft weer het volste vertrouwen in een goede afloop van het seizoen. Dit door kleine aanpassingen die zijn gedaan. "We verdedigen nu een paar meter verder terug", zegt de 33-jarige verdediger tegen Sp!ts. "We staan dichter bij het zestienmetergebied waardoor er minder ruimte in onze rug ligt. Daar werden we de laatste weken juist op geklopt. De afstand tussen onze keeper en de verdedigers was veel te groot en dat werd hard afgestraft door onze tegenstanders. Elke ploeg heeft tegenwoordig snelle spelers en lopende mensen die daar raad mee weten. Na de wedstrijd bij NAC Breda zijn we er goed op gaan letten en dat werpt nu zijn vruchten af."

Twee weken geleden liet Bouma ontvallen dat PSV zich moest richten op de tweede plek van de Eredivisie. Hoe anders denkt de oud-verdediger van MVV (op huurbasis), Fortuna Sittard (op huurbasis) en Aston Villa er nu over. "Ja, dat is wel even een ander gevoel. Niet alleen omdat we de finale van de KNVB Beker hebben bereikt, maar vooral vanwege de stijgende lijn die we sinds het Europa League-duel met Valencia (1-1) in eigen huis hebben ingezet. Dat zit 'm in kleine basisdingen, zoals dat verder achteruit verdedigen. Maar ook de communicatie is nu beter. We hebben altijd al de afspraak gehad dat slechts één vleugelverdediger mee naar voren gaat als we in de aanval zijn. Maar door miscommunicatie kwam het vaak genoeg voor dat ze allebei mee opstoomden. Daardoor kwamen wij als centrale verdedigers in ons hemd te staan."

Zondag wacht de competitiekraker met Ajax in de Amsterdam ArenA. Bouma beseft dat PSV dan echt niet meer door de ondergrens mag zakken. "Dat zou niet meer mogen, maar het is ons helaas al vaker overkomen", zo blijft de ex-Oranje-international vrezen.
Categorie:
Tag(s):