woensdag, 21. maart 2012 - 23:07 Update: 08-07-2014 0:53

PSV kroont zich tot finalist in Friesland

[ELF-Voetbal] PSV is één van de twee clubs die op zondag 8 april in De Kuip aanwezig zal zijn om daar de eindstrijd van de KNVB Beker af te werken. In de halve finale werd SC Heerenveen voor de derde keer dit seizoen aan de zegekar gebonden. Ditmaal met minder grote cijfers: 1-3.

SC Heerenveen presteert dit seizoen buitengewoon goed, maar opvallend genoeg komt de selectie van coach Ron Jans in toppers vaak flink tekort. Slechts vier keer werd verloren, maar wel vier keer met 5-1, tegen Ajax, FC Twente en tweemaal PSV. De vraag was of de Friezen, die enkel in 2009 met de KNVB Beker aan de haal wisten te gaan, vanavond een betere partij op de mat konden leggen tegen de Noord-Brabanders. Dat was inderdaad het geval. Echter bleek het niet voldoende.

Zakaria Labyad was de eerste voetballer die zijn naam op het scorebord zag verschijnen. In de 23e minuut verschalkte de 19-jarige Marokkaan doelman Brian Vandenbussche. Maar SC Heerenveen wilde zich niet opnieuw naar de slachtbank laten voeren en vocht zich nog voor de tijdelijke onderbreking uitstekend terug in de wedstrijd. Viktor Elm liet Przemyslaw Tyton de bal uit zijn doel halen. In de vijf minuten na de thee profiteerde PSV van slordigheden aan de kant van de Friezen. De tussenstand werd opgetild naar 1-3 door doelpunten van Georginio Wijnaldum en Tim Matavz.

Zo kwalificeerde achtvoudig bekerwinnaar PSV (laatste keer in 2005) zich voor de eindstrijd van de KNVB Beker. In de finale stuit PSV, dat onder weg naar de halve finales VVSB (0-8), FC Lisse (3-0), titelhouder FC Twente (1-2) en NEC (3-2) uitschakelde, op de winnaar van AZ - Heracles Almelo. Die krachtmeting wordt morgen (20:45 uur) afgewerkt.
Categorie:
Tag(s):