donderdag, 1. maart 2012 - 11:24 Update: 08-07-2014 0:54

PSV legt talentvolle IJslander voor drie jaar vast

Eindhoven

(Elf Voetbal) De Nederlandse competitie en jeugdopleidingen blijven uitstekende basissen voor Scandinavisch talent. Zo heeft PSV nu een 17-jarige IJslander vastgelegd.

Hjörtur Hermannsson tekende vanmorgen (donderdag) een verbintenis voor drie jaar, die ingaat per 1 juli aanstaande. De jeugdinternational is afkomstig van Fylkir Reykjavik en geldt als een talentvolle speler. De centrale verdediger was eerder op proef in Eindhoven en dat beviel beide partijen uitstekend. Op 1 juli zal hij eerst aansluiten bij PSV A1, dat dan getraind wordt door Phillip Cocu.

Technisch manager Marcel Brands omschrijft op de clubwebsite Hermannsson als een jongen met karakter. "Hij heeft een winnaarsmentaliteit en een goed karakter, dat heeft hij onder meer laten zien bij IJsland onder 17 jaar. Fysiek is hij sterk en hij heeft goede stageperiodes gehad bij ons. Een talent voor de toekomst."

"Dit is een heel goede stap voor mij, precies zoals ik gehoopt had. PSV is een grote club waar ik me verder wil ontwikkelen", blikte Hermannsson, die vanaf de zomer in Eindhoven komt wonen, reeds vooruit. Hij zal daarbij vergezeld worden door één van zijn ouders. Op het veld wil hij in elk geval als verdediger de bal altijd in de ploeg houden en niet zomaar over de zijlijn rammen. "Maar ik ben ook fysiek als het moet en je moet ingrijpen."
Categorie:
Tag(s):