vrijdag, 27. januari 2012 - 22:17 Update: 08-07-2014 0:54

PSV wint van Vitesse en gaat koploper AZ voorbij

(ElfVoetbal)PSV heeft in eigen huis de eerste overwinning geboekt na de winterstop.

Na het puntverlies in Utrecht van vorige week (1-1) wisten de Eindhovenaren nu wel de volle buit binnen te halen. Vitesse moest er in het Philips-stadion aan geloven: 3-1.

Tim Matavz goldt vrijdagavond als de grote uitblinker in het roodwitte tenue. de Sloveen zette de thuisploeg na een half uur zelf op voorsprong.

De veelbesproken oud-PSV'er Jonathan Reis mocht opvallend genoeg niet starten tegen zijn voormalige werkgever. Na ruim een uur spelen kwam hij alsnog in het veld, maar hij speelde een anonieme wedstrijd.

Pas een kwartier voor tijd leek PSV definitief orde op zaken te stellen, toen Dries Mertens op aangeven van Matavz de 2-0 binnen schoot. Het had echter buiten invaller Mike Havenaar gerekend: de Japanner bracht zes minuten voor het einde de aansluitingstreffer op het scorebord.

In de absolute blessuretijd verzorgde rechtsback met de 3-1 het laatste doelpunt. Ook hij werd bediend door spits Matavz. Door de overwinning klimt PSV over AZ heen en mag het zich voorlopig de nieuwe koploper noemen. De Alkmaarders hebben echter nog wel één duel tegoed.