woensdag, 4. april 2012 - 22:37

PvdA-Kamerlid John Leerdam verlaat Kamer na blunders

Den Haag

Tijdelijk PvdA-Kamerlid John Leerdam stopt. Dat heeft hij vanavond in een verklaring bekend gemaakt. Aanleiding zijn twee interviews in het radioprogramma Giel van 3FM, waarin hij zich naar eigen zeggen heeft laten verleiden tot uitspraken die de geloofwaardigheid van hemzelf, de Tweede Kamer en zijn partij hebben geschaad.

''Naar aanleiding van mijn interview in het radioprogramma GIEL heb ik besloten mijn tijdelijk lidmaatschap van de Tweede Kamer per direct neer te leggen. In dit interview heb ik mij laten verleiden tot uitspraken die niet alleen mijn geloofwaardigheid hebben geschaad, maar daarmee ook die van de Kamer als geheel en van mijn partij. Dat spijt mij zeer. De gevolgen van deze uitspraken maken dat ik niet meer kan functioneren als Tweede Kamerlid.''

Leerdam raakte in opspraak toen hij reageerde op een vraag van 3FM. De vraag ging over een niet bestaande straatterrorist Jael Jablabla. Leerdam gaf een inhoudelijk antwoord dat wat in de Kamer voor veel kritiek zorgde.

Maandag ging Leerdam ook al onderuit toen dezelfde radiozender hem vroeg wat hij ervan vond dat Ariel Sharon de Syrische leider Assad in Israël asiel zou willen aanbieden.

Leerdam antwoordde dat de Verenigde Naties en minister van Buitenlandse Zaken Uri Rosenthal dat goed in de gaten moesten houden.
Provincie:
Tag(s):