donderdag, 23. februari 2012 - 10:26

PVV: taaltoets voor alle leraren

PVV-kamerlid Harm Beertema wil dat alle leraren een taaltoets maken. Daarmee reageert hij op een Rotterdams plan dat woensdag naar buiten kwam. Dit schrijft Spits donderdag.

De Rotterdamse wethouder Hugo de Jonge (CDA) wil dat leraren in het voortgezet onderwijs en het middelbaar beroepsonderwijs zo'n test doen, want 'Elke docent is een taaldocent', aldus De Jonge in de krant.

Beertema is enthousiast over dit plan: "De pabo’s en de lerarenopleidingen zijn in het recente verleden ernstig tekortgeschoten op rekenen en taalbeheersing en dus ligt het voor de hand om leraren te testen.” Volgens hem is het logisch om bij de grote steden te beginnen omdat daar 'de nood het hoogst is’.

Het CDA vindt het een prima plan maar wil de toets niet verplicht maken. CDA-Kamerlid Jack Biskop: 'Het is een prima plan en ik hoop echt dat scholen het overnemen. Maar dat wil ik graag aan de scholen overlaten, niet vanuit Den Haag voor ze regelen. Er ligt geld voor op de plank, 150 miljoen, en scholen kunnen het overnemen.' Biskop erkent wel dat er een probleem met taal is, maar zegt in Spits hierover: 'Laat ieder schoolbestuur zijn eigen verantwoordelijkheid nemen.'
Provincie:
Tag(s):