donderdag, 26. april 2012 - 9:03

Raad Venlo stemt in met KazerneKwartier

Venlo

De gemeenteraad van Venlo heeft woensdagavond ingestemd met de plannen voor het KazerneKwartier en de bouw van een Multifunctioneel Centrum (Mfc) annex voetbalstadion voor VVV-Venlo. Met dit raadsbesluit kan de ontwikkeling daadwerkelijk van start.

Op het 22 hectare grote KazerneKwartier verrijzen de komende jaren grootschalige leisure- en entertainmentvoorzieningen. Naast voetbal, popconcerten, congressen en beurzen biedt het terrein ook ruimte aan kansspelen, wellness, buitenevenementen of ander gelijksoortige functies. De bouw van het Mfc start naar verwachting begin 2013 en is daarmee de eerste grootschalige leisure-ontwikkeling in het gebied.

Garantie
De private partij MFC deKazerne BV staat garant voor deze huuropbrengsten en springt financieel bij indien één van de huurders de huur niet volledig mocht kunnen betalen. Dit doet zij door tien miljoen euro in een depot te storten dat verpand wordt aan de gemeente Venlo. Daarnaast is afgesproken dat MFC deKazerne BV het mfc over 16 jaar koopt van de gemeente. Hiertoe wordt nu ook het koopcontract getekend.

De beslissing was omstreden, omdat de armlastige gemeente Venlo zelf 43 miljoen euro investeert. Ook waren er bezwaren, omdat onder het kazerneterrein een fort uit de Tachtigjarige Oorlog ligt.

De totale ontwikkeling van het KazerneKwartier duurt zo’n tien jaar.
Provincie:
Tag(s):