maandag, 2. april 2012 - 9:21 Update: 08-07-2014 0:53

Rabobank neemt Friesland Bank over

Utrecht

Rabobank heeft Friesland Bank overgenomen. Friesland Bank zal in eerste instantie een 100% dochter van Rabobank Nederland worden. Dat maken beide banken zojuist bekend.

Het samengaan van de klanten, medewerkers, vestigingen en activiteiten van Friesland Bank met het netwerk van lokale Rabobanken in Nederland zal gedurende een overgangsperiode plaatsvinden. Deze geleidelijke integratie zal naar verwachting ongeveer twee jaar in beslag nemen. In deze periode is de werkgelegenheid van de betrokken medewerkers van Friesland Bank gegarandeerd.

Aanleiding voor samengaan
Friesland Bank was in de problemen gekomen door de economische crisis. Vorig jaar besloot de raad van bestuur al dat het niet verantwoord was om als zelfstandige bank verder te gaan. De raad van commissarissen en de Stichting Friesland Bank ondersteunen deze conclusie van de raad van bestuur.

Beste oplossing
De Frieland Bank heeft een reeks van alternatieven bekeken om mee samen te gaan. Deze varieerden van een samenwerking met een of meer partners tot fusie met een gelijkwaardige partner of het opgaan in een groter geheel. Na verkennende gesprekken met diverse potentiële partners is het samengaan met Rabobank de beste oplossing voor Friesland Bank gebleken.

Toezichthouders DNB en NMA hebben de overname goedgekeurd. De samenvoeging van beide banken zal ongeveer twee jaar duren. Er verdwijnen vooralsnog geen banen.
Categorie:
Tag(s):