donderdag, 23. februari 2012 - 11:36

Ramkraak pinautomaat Papiermolen

Leiden

Een aantal personen heeft donderdagmorgen met een auto een ramkraak gepleegd bij de pinautomaat van de Rabobank aan de Papiermolen.

Omstreeks 04.45 uur ging het alarm af waarna de politie werd gewaarschuwd. Een getuige zag even later een aantal personen goederen wegdragen. Het is nog niet duidelijk of het om een buit gaat.

De auto die bij de ramkraak is gebruikt, is achtergelaten bij het pand. De krakers zijn er vervolgens in een zilverkleurige Audi station vandoor gegaan.

Op de Ketelmeerlaan hebben twee politieauto’s de vluchtauto geraakt om deze te laten stoppen. De bestuurder is echter doorgereden en zag een blokkade op de IJsselmeerlaan. Hier is de vluchtauto naar de andere weghelft uitgeweken en reed tegen het verkeer in naar een politieauto die dwars op de weg stond. Na een stopteken is er door de politie geschoten op de auto. De inzittenden wisten echter te ontkomen en reden weg richting de LOI.

Tijdens de zoekactie naar de auto zijn meerdere politie-eenheden ingezet. Ook werden buurkorpsen geïnformeerd over de ramkraak en om uit te kijken naar de zilverkleurige Audi. De politie doet verder onderzoek naar de ramkraak. Het is op dit moment nog niet duidelijk of er daadwerkelijk iets buitgemaakt is. Een politieauto raakte zwaar beschadigd en de ander licht beschadigd.

Getuigen die informatie hebben en nog niet met de politie hebben gesproken, wordt verzocht zich te melden via 0900 – 8844.
Provincie:
Tag(s):