dinsdag, 17. juli 2012 - 10:38

Ramkrakers op de vlucht rammen boom en raken gewond

Venlo

De politie onderzoekt een ramkraak die in de nacht van maandag op dinsdag even na half een is gepleegd op een computerzaak aan de Straelseweg in Venlo.

Twee verdachten gingen er vandoor die later met hun vluchtauto tegen een boom zijn gebotst. Ze raakten allebei gewond. Een van hen is er ernstig aan toe. Na de ramkraak gingen de verdachten er met laptops vandoor.

Omstreeks half een kreeg de politie de melding en werd direct de omgeving uitgekamd door diverse politiepatrouilles en de Koninklijke Marechaussee. Op de Hakkestraat werd de vluchtauto aangetroffen die met hoge snelheid van de weg was geraakt en tegen een boom was geklapt.

De auto was zwaar beschadigd. In de greppel werd een 24-jarige man uit Roermond aangetroffen. Hij was ernstig gewond en werd met spoed per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis waar hij is opgenomen op de Intensive Care. Kort daarna werd op de Huiskensstraat de tweede verdachte lopend aangetroffen en aangehouden. Het gaat om een 30-jarige man uit Venlo. Hij was gewond en is eveneens opgenomen in het ziekenhuis. Uit onderzoek blijkt dat het om een gestolen auto gaat. In de auto trof de politie meerdere laptops aan die bij de ramkraak zijn buitgemaakt.
Provincie:
Tag(s):