woensdag, 18. januari 2012 - 12:27

Rapport Chemie-Pack mag toch gepubliceerd worden

De Onderzoeksraad voor Veiligheid mag eind van de maand zijn rapport over de grote brand bij Chemie-Pack van vorig jaar publiceren.

Dit heeft de rechtbank van Den Haag bepaald naar aanleiding van een kort geding dat door Chemie-Pack was aangespannen, zo melden verschillende media woensdag.

Vanwege de feestdagen had Chemie-Pack al een week extra gekregen om te reageren op het conceptrapport. Op 10 januari 2012 liep de termijn waarbinnen Chemie Pack nog kon reageren af, maar het bedrijf zegt meer tijd nodig te hebben voor een adequate reactie.

De bestuurders van Chemie-Pack, dat inmiddels failliet is, vinden dat er in het rapport vele onjuistheden staan en zij vinden het ook onterecht dat de Onderzoeksraad het onderzoek naar de oorzaken van de brand heeft overgelaten aan de Inspectie voor Openbare Orde en Veiligheid.

In de uitgelekte conceptversie van het rapport trekt de Onderzoeksraad fel van leer over de gang van zaken rond de brand. Chemie-Pack, de gemeente Moerdijk en hulpdiensten lieten flinke steken vallen.
Provincie:
Tag(s):