vrijdag, 10. februari 2012 - 11:15

Realisatie wellness- en vrijetijdscentrum locatie Graafstaete gaat niet door

Duiven

De afgelopen jaren is met grote inzet en enthousiasme aan het initiatief ‘Beleef Graafstaete’ gewerkt. Het betrof voor de fases 1 en 2 de bouw van een medisch-, sport-, spa- en wellnesscentrum.

Voor fase 3 stond de bouw van een vrijetijdscentrum op het programma. De locatie was gepland op het bedrijventerrein Graafstaete , vlakbij Plaza Graafstaete en het Van der Valkhotel.

Op 13 december 2011 hebben de initiatiefnemers Veluwezoom Verkerk/Volker Wessels voor fase 3 per brief ons meegedeeld de plannen te staken. De reden is, dat exploitanten afhaakten of geen beslissing namen. Vooral de financiering blijkt een groot obstakel.

Bij brief van 31 januari 2012 hebben de initiatiefnemers Perfect Body & Soul en Volker Wessels van fase 1 en 2 ons meegedeeld, dat het project binnen de huidige financieel-economische situatie niet haalbaar is gebleken.

Uit onderzoek blijkt dat de locatie tot één van de toplocaties in Nederland wordt gerekend. Door de huidige economische vooruitzichten gaat het college van burgemeester en wethouders niet actief op zoek naar nieuwe partijen voor een leisureontwikkeling op deze locatie.
Provincie:
Tag(s):