donderdag, 12. juli 2012 - 12:25

Recherche gaat meer jeugdige verdachten horen in onderzoek vechtpartij P-terrein Walibi

Dronten

De recherche van basiseenheid Dronten gaat meer kinderen verhoren over mogelijke betrokkenheid bij de vechtpartij op het parkeerterrein van Walibi afgelopen dinsdag 3 juli.

Bij de vechtpartij werden vier minderjarige jongens en twee minderjarige meisjes aangehouden. Een 15-jarige knaap raakte bij de vechtpartij gewond en moest naar een ziekenhuis. Uit de verhoren van de verdachten, getuigen en andere betrokkenen is gebleken dat er vermoedelijk meer leerlingen betrokken zijn bij de ruzie en de openlijke geweldpleging.

De recherche heeft vijf minderjarigen en hun ouders benaderd en afspraken gemaakt voor verhoor. De gewonde jongen maakt het naar omstandigheden goed. Tijdens het onderzoek bleek ook een meisje gewond te zijn geraakt op de dag van de vechtpartij.
Ook dit slachtoffer is in een ziekenhuis aan verschillende pijnklachten behandeld.

Na behandeling mocht het minderjarige meisje naar huis. De recherche heeft in totaal acht aangiften opgenomen van slachtoffers van dezelfde school. Als alle verdachten in beeld zijn gebracht en zijn verhoord wordt het strafdossier aan justitie voorgelegd.
Provincie:
Tag(s):