vrijdag, 27. januari 2012 - 14:39

Recherche verricht aanhoudingen in onderzoek hennepnetwerk

Tilburg

De Nationale Recherche en het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie hebben dinsdag in de regio Tilburg een crimineel netwerk opgerold dat op grote schaal hennep produceerde en verkocht. Dit heeft het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag bekendgemaakt.

Daarbij zijn vier mannen en een vrouw uit Tilburg, Waalwijk en Drunen aangehouden. Zij zijn vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Breda. Nieuwe aanhoudingen in dit onderzoek zijn niet uitgesloten.

Het criminele netwerk runde vermoedelijk verschillende hennepkwekerijen in de wijde omgeving van Tilburg. De hennepproductie was grootschalig en bedrijfsmatig georganiseerd. De elektriciteit voor de kwekerijen werd veelal illegaal afgetapt.

Bij de actie zijn dinsdag twee kwekerijen in Tilburg en Drunen ontmanteld. In de kwekerijen stonden in totaal 270 hennepplanten. Daarnaast werden in twee woningen in Waalwijk hennepdrogerijen en losse hennep gevonden. Lopende het onderzoek zijn afgelopen jaar al zes kwekerijen opgerold.

Het Landelijk Parket en de Nationale Recherche hebben dinsdag negen woningen en twee bedrijfspanden doorzocht. Daarbij is een doorgeladen pistool van het merk FN en munitie gevonden. In een bedrijfspand lag een grote hoeveelheid materiaal voor hennepproductie.

Beslag op geld, dure auto's en sieraden
Het Bureau Ontnemingswetgeving van het Openbaar Ministerie (BOOM) heeft conservatoir beslag gelegd op bankrekeningen en 80.000 euro aan contant geld. Daarvan werd 70.000 euro gevonden in een bankkluis. Ook is conservatoir beslag gelegd op vier woningen van de verdachten en vijf auto's, waaronder een Porsche en een Mercedes ML. Verder ligt er beslag op dure horloges en waardevolle sieraden.

Het beslag op geld, vastgoed en waardevolle goederen is gelegd om crimineel vermogen van verdachten te kunnen afpakken. Ze hebben vermoedelijk honderdduizenden euro's verdiend met de grootschalige productie en verkoop van hennep.
Provincie:
Tag(s):