donderdag, 16. februari 2012 - 8:22

Recht op thuiswerken in de maak

Den Haag

Werknemers mogen voortaan zelf kiezen voor flexibele werktijden of thuiswerken. CDA en GroenLinks willen hun hiertoe het recht geven via een initiatiefwet.

De initiatiefnemers, de Kamerleden Eddy van Hijum (CDA) en Ineke van Gent (GroenLinks), dienen vandaag hun wetsvoorstel in. Dat meldt de Volkskrant.

Als de wet wordt aangenomen dan zullen zo'n driekwart van de mensen in loondienst in aanmerking kunnen komen voor thuiswerk.

Volgens Van Hijum is het van belang dat iedereen die kan werken naar vermogen bijdraagt om de kosten van de vergrijzing te kunnen opvangen. Het wetsvoorstel moet de arbeidsproductiviteit, gezondheid, het milieu, de files en combineren van werk en zorgtaken ten goede komen.

Volgens Van Gent in de krant moet het taboe er af om 's avond na het eten even met je laptop op schoot te zitten. Alleen zo kan men om kwart over drie de kinderen van school kan halen.

Van Hijum en Van Gent erkennen dat niet elk werk voor flexibele uren of telewerken geschikt is. Zo is het voor bijvoorbeeld leraren en verpleegsters niet mogelijk.

Het voorstel is een flinke uitbreiding van de bestaande wet uit 2000, die werknemers het recht geeft kortere of langere werkweken te vragen.
Provincie:
Tag(s):