donderdag, 23. februari 2012 - 22:24

Rechter beslist over zelf ramen wassen of niet

Sommelsdijk

Twee huurders in Sommelsdijk op Goeree-Overflakkee stapten rechtstreeks naar de rechter vanwege een geschil met hun verhuurder Woongoed Flakkee over ramen wassen.

De zaak ging over het wassen van moeilijk bereikbare ramen aan de buitenzijde van twee appartementen.

De ene huurder woont in een appartement op de tweede verdieping, de andere in een maisonnette op de eerste en tweede verdieping. Volgens Woongoed Flakkee konden beide huurders best hun eigen ramen lappen aan de buitenzijde, omdat de ramen ook een draaideel hebben. Dankzij dat draaideel zouden de bewoners met hun spons of zeem ook de ramen van het vaste deel kunnen lappen.

Een Rotterdamse kantonrechter kwam persoonlijk een kijkje nemen en stelde vast dat het voor beide bewoners onmogelijk was om een aantal ramen aan de buitenzijde te wassen. Hij hield daarbij rekening met het feit dat beide huurders mensen op leeftijd zijn.

De kantonrechter oordeelde daarom dat Woongoed Flakkee vier keer per jaar zorg moet dragen voor het wassen van een aantal ramen van de appartementen van de twee huurders.

Woongoed Flakkee gaat in hoger beroep omdat het duidelijkheid wil over of de in het vonnis opgelegde maatregelen gelden voor het hele appartementencomplex. Het gaat wat de corporatie betreft om een principekwestie.
Provincie:
Tag(s):