woensdag, 2. mei 2012 - 16:20

Rechtszaak tegen politiebonden om 'langzame' verkeersactie's

Rotterdam

De korpsbeheerders van de politie Rotterdam-Rijnmond, Haaglanden en Zuid-Holland Zuid hebben aangegeven een kort geding te willen aanspannen tegen de politievakbonden ACP, NPB en VMHP om de verkeersvertragingsactie, in het kader van de CAO-acties, op donderdag 3 mei te verbieden. Dit meldt de politievakbond ACP woensdagmiddag.

Dit kort geding zou in dat geval donderdagochtend om 10.30 uur bij de rechtbank in Utrecht plaatsvinden.

Stapvoets rijden
De politievakbonden ACP, NPB en VMHP hebben politiemensen in bovengenoemde regio’s opgeroepen om op donderdag 3 mei, in het kader van de CAO-acties, van 16.30 tot 17.00 uur stapvoets te rijden op de toegangswegen rond de steden Rotterdam, Den Haag en Dordrecht. Het valt niet uit te sluiten dat hierdoor flinke verkeersvertragingen ontstaan.

‘Als vanzelfsprekend zorgen de deelnemende politiemensen er voor dat de veiligheid tijdens de actie niet in gevaar komt. De actie vindt daarom niet plaats op snelwegen en de deelnemende collega’s blijven bereikbaar voor noodhulp. De politievakbonden zijn om die reden dan ook van mening dat de actie doorgang moet kunnen vinden’, aldus de vakbond ACP.
Provincie:
Tag(s):